Netwerken met je selfie stick en nog 10 andere netwerk tips van ZO

Netwerken met je selfie stick en nog 10 andere netwerk tips van ZO

Een aantal weken geleden, gleed bij Zichtbaar Ondernemen de uitnodiging de mail box in voor het exclusieve netwerk evenement van BHG Brothers Horeca Groep. De 4e editie van ‘Wijn aan de Rijn’ zou dit jaar wederomplaatsvinden in de kasteeltuin op Landgoederij te Bunnik. Ik had de uitnodiging te danken aan Rianne van AllSaint en ik stemde meteen toe. Gezellig netwerken met wijn, Yes!

Ik vind netwerk evenementen zelf erg leuk en als je samen kunt gaan is het nog een graadje leuker. We twitterden wat heen en weer op Social Media en we spraken af elkaar bij de locatie te ontmoeten.

Mijn kokerrok van Tubino

Gisteren was het zover. Het was een prachtige zonnige dag en op het laatste moment besloot ik mijn kokerrok van Tubino aan te trekken. Ik had hem nog steeds niet gedragen dus het werd tijd de sprong te wagen. Leuk stippel blouse erop, hakken aan en gaan met die banaan.

Door omstandigheden was ik wat aan de late kant en kwam ik aan bij een overvolle parkeerplaats bij kasteel Cammingha. Na mijn auto geparkeerd te hebben, appte ik Rianne dat ik gearriveerd was. Zo ontmoetten we elkaar bij de locatie en al babbelend liepen we richting de entree met rode loper. Een heerlijke bubbel werd aan ons uitgereikt en het netwerken kon beginnen.

Als netwerken niet in je genen zit

Maar hoe doe je dat als het niet in je genen zit? Ik zelf kan makkelijk zeggen dat je gewoon contact moet maken met mensen die je tegen komt, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. En ook al leg ik zelf heel makkelijk contact met mensen het is vaak best lastig binnenkomen in een grote massa met al met elkaar pratende mensen. Gelukkig waren we samen en liepen we door het sappige gras, heerlijk voor mijn nieuwe suède pumps, richting de rand van het terras.

Selfie stick

We hadden het plan opgevat met de selfie stick een video opname te maken waarin Rianne mij zou bevragen over mijn manier van netwerken. Volgens haar ben ik expert op dit gebied.

Sander Peters Fotografie

Doordat we zo met onze selfie stick in de weer waren, hadden we eigenlijk direct al de aandacht van de aanwezigen om ons heen, dus dat ging makkelijk. Echter na een try-out voor het geluid viel de telefoon van Rianne met een plof in het gras, de stick brak af. Hilariteit aan onze kant natuurlijk, dus door onze open houding en vrolijkheid liep het in contact komen ook makkelijker.

We lieten de opname voor wat het was en liepen een rondje door de prachtige tuin. Mooi uitziende mensen en een stevig gehalte aan ondernemers was mijn eerste indruk.

We kregen on the way een glaasje aangereikt door de tip top uitziende bediening en vervolgens ook een bordje met daarop een half broodje gevuld met kip stukjes met saus, zonder vork en mes. Nu hadden we de kans om aan te sluiten bij een sta tafel en vroegen dan ook netjes of de tafel vrij was en of we konden aansluiten.

Geen probleem werd er door beide heren tegelijk geroepen en daar was dan ook direct het contact. Rianne sprak een van de mannen aan bij zijn voornaam (scherp) dus even voorstellen en we hadden een leuk gesprek gaande.

Terwijl ik hier en daar een hap probeerde te nemen van mijn broodje voelde ik toch dat de saus in mijn haren terecht was gekomen. Quasi nonchalant probeerde ik met een servetje de vettigheid uit mijn haar te krijgen. Gelukt!

In dit gezelschap liep het gesprek vanzelf en konden we ze ook nog enthousiast maken voor het Spijkerbroekengala in november. Een van hen zou ook na denken over een veiling item voor de veiling, dus helemaal top!

Sander Peters Fotografie

Burgermeester van Bunnik en Spijkerbroekengala

Na nog diverse andere mensen gesproken te hebben, lukte het Rianne de Burgermeester van Bunnik zover te krijgen iets over het event te vertellen met een bruggetje naar het Spijkerbroeken gala, waar hij de niet te evenaren veilingmeester is. Hij liep voor ons uit het kasteel richting een rustig plekje waar we de opname konden maken. Zo snel ik kon, met mijn nauwe kokerrok, probeerde ik de burgermeester en Rianne te volgen. Trapje of trapje af, ja ik was weer bij ze in de buurt, pfffff.

Een mooie spontane video opname was het uiteindelijke resultaat en dezelfde avond stond de oproep om deel te nemen aan het Spijkerbroekengala op Facebook en andere Social Media kanalen.

We hebben genoten van dit event en voldaan gingen wij weer richting thuis. Rianne je bent een topper en een natuurtalent met betrekking tot netwerken vragen stellen en interviews. Tevens ben je oprecht geïnteresseerd in mensen en dat is de sleutel tot netwerken. Het gaat allemaal om oprechte interesse in mensen dan komt de verbinding en uiteindelijk het gunnen van business of connectie vanzelf.

Mijn 10 tips om netwerken te vergemakkelijken:

 1. kijk van te voren op Social Media wie er nog meer zullen zijn;
 2. plaats een tweet dat je er zal zijn zodat mensen ook al naar jou kunnen uitkijken;
 3. ga met iemand samen en maak de afspraak dat je ook af en toe alleen netwerkt;
 4. kijk goed naar het kledingvoorschrift zodat je niet overdressed of underdressed bent, en blijf vooral dat aantrekken wat bij jou past;
 5. blijf jezelf, doe je niet anders voor, je bent goed zoals je bent;
  toon oprechte interesse in mensen. Praat over wat hen bezig houdt, hobby, kids, werk etc.
 6. focus niet op het binnenhalen van klanten, het gaat om connectie maken en dat je elkaar een beetje leert kennen. Als je elkaar weer een keer tegen komt, praat het makkelijker en kun je meer verdiepen;
 7. mocht je connectie hebben gemaakt, voeg ze toe op Social Media (LinkedIn, twitter etc.) en stuur eventueel een persoonlijk berichtje mee;
 8. voel je dat een gesprek niet vlot of ongemakkelijk is, excuseer je en zeg evt dat je even naar het toilet moet of dat je verderop net die relatie ziet die je nog wil spreken.
 9. En verder gewoon genieten van alles om je heen want het is ook wel weer heel bijzonder om op dit soort events te mogen komen.
  Dank je wel Rianne Toussaint!

 

1Reactie
 • Zichtbaar netwerken - onsnh
  Geplaatst op 08:46h, 09 september Beantwoorden

  […] Naast haar online en offline netwerk kwaliteiten, investeert zij ook in haar uitstraling. Mensen doen eenmaal graag zaken met mensen die er verzorgd en gekleed uitzien.Onlangs bezocht ze een netwerkevenement  ‘Wijn aan de Rijn’ op het landgoed van Kasteel Cammingha, en koos zij voor een klassieke kokerrok met een opvallende rits aan de achterkant.  Lees hier ook de netwerktips van Jose. […]

Geef een reactie