Zichtbaar groeien met zichtbaar resultaat

Ik coach jou of jouw organisatie:

 • Bij het verbeteren van de communicatie in het team en naar externen;
 • Jouw kracht als persoon en als team in te zetten;
 • Welke communicatie middelen het beste aansluiten bij jou als persoon of organisatie;
 • Hoe je meer resultaat kunt genereren door in je kracht te gaan staan;
 • Zichtbaar te maken welke doelgroepen het beste passen bij jou als ondernemer of organisatie;
 • Persoonlijke en zakelijke waarden te ontdekken en ook te kunnen herkennen bij de ander;
 • WHY en VISIE van jouw bedrijf en leven helder maken;
 • Vraagstukken omtrent leiderschap en vakmanschap op te lossen;
 • Inzichtelijk te maken welke dynamieken er zijn in de samenwerking met collega’s, leidinggevenden of klanten;
 • De oorzaak van politieke spelletjes zichtbaar te maken;

 

 • Bij een groot verloop van medewerkers;
 • Bij strijd tussen verschillende afdelingen;
 • Onverklaarbaar hoog ziekteverzuim;
 • Gebrek aan verantwoordelijkheid;
 • Verlangen naar meer vertrouwen in jezelf;
 • Vergroten van jouw vitaliteit en balans;
 • Gebrek aan saamhorigheid;
 • Inzicht met betrekking tot jouw plek in de organisatie;
 • Balans te creëren tussen wat anderen van je eisen en wat voor jou van belang is;
 • Coaching op het gebied van netwerken en hoe je je kunt verbinden met diverse interessante doelgroepen voor jouw onderneming;

Coaching zzp’ers, teams & organisaties

Ik begeleid hulpvragen op het gebied van stagnaties en blokkades in organisaties zoals opvallend personeelsverloop, slechte communicatie, groot ziekte verzuim etc etc. Door middel van bedrijfsopstellingen met jouw team of 1 op 1 coaching maak ik zichtbaar waar de obstakels zich bevinden zodat het geheel weer gaat stromen. Hierdoor wordt het bedrijf vitaler en haalt het als vanzelf vloeiend zichtbaar resultaat.

Op welke organisaties richt ik mij? Waar ligt mijn uitdaging en passie?

Dat is heel divers. Door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven begeleid ik graag management vraagstukken van (familie)bedrijven. Tevens ligt mijn passie en hart bij organisaties in de zorg, mantelzorgconsulenten, casemamanagers, goede doelen en welzijnsorganisaties of organisaties waar familiezorgvraagstukken spelen en daar aandacht aan willen geven.

Tevens coach en inspireer zelfstandig ondernemers en MKB’ers die kritisch en bewust willen kijken naar hun bedrijf en dit vanuit hun authentieke kracht zichtbaar willen maken met zichtbaar resultaat.

 

Methodieken:

Bedrijfsopstellingen, trainingen en workshops (1- op 1 of in groepsverband):

 

NIEUW – NIEUW – NIEUW !

WORKSHOPS & TRAINGEN VOOR ZORGPROFESSIONALS, WERKGEVERS & FAMILIEZORGERS

Deze workshops zijn bedoeld om de communicatie in de Triade cliënt, zorgprofessional en familiezorger/mantelzorger optimaal te laten functioneren.

Tijdens de workshop werk ik met tafelopstellingen en/of de BAAT-methode®. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor bovenstaande Triade. Ik neem daarvoor mee de speciale ‘BAAT in het zand bakken’ waarmee we individueel en ook in teamverband aan de slag gaan. Ook goed inzetbaar voor een teamdag met een interactief gedeelte.

Hoe kunnen we met elkaar zo optimaal mogelijk zorgdragen voor de cliënt zou een van de vraagstukken kunnen zijn in een team workshop of training. Wat is er nodig?

Bel me gerust voor een oriënterend gesprek zodat we kunnen sparren over het doel van de workshop en de daarbij behorende hulpvragen die we zouden kunnen inzetten.

Waar staat de BAAT-methode van Zichtbaar Ondernemen voor?

B – Bewaken van grenzen;

A – Acceptatie, accepteren van hulp;

A – Aandacht voor jezelf en de ander;

T – Tijd, hoe verdeel je je tijd?

Zorg jij voor voldoende BAAT in jouw werk en leven?

Bedrijfsopstellingen:

Bedrijfsopstellingen zijn zeer geschikt voor zelfstandig ondernemers, teams, Zzp’ers of freelancers. Het geeft snel inzicht als je vast loopt in je bedrijf of met je team.

Voorbeelden waar je tegenaan kunt lopen:

 • Je focus is verdwenen en je weet niet waar je naar toe wilt of wat nu de volgende stap is.
 • Er blokkeert iets en je krijgt maar niet duidelijk wat het is.
 • Dat datgene wat je wil niet in beweging komt?
 • Gebrek aan klanten en omzet.
 • Gebrek aan flow en inspiratie.
 • Je verstaat je vakmanschap maar durft je leiderschap niet te pakken.

Dan is een opstelling een goede en snelle methode om dit inzichtelijk te maken zodat er weer beweging komt in de stagnatie.

Hoe werkt een bedrijfsopstelling?

Binnen bedrijfsopstellingen wordt gewerkt met het organisatiesysteem. Onder je organisatiesysteem wordt verstaan jezelf, je leidinggevende(n), je collega’s en eventueel je ondergeschikten.Binnen een systeem kan de energie optimaal stromen als aan 3 basiswetten voldaan wordt:

 • iedereen heeft het recht erbij te horen;
 • er is een balans tussen geven en nemen;
 • iedereen neemt de goede plek binnen het systeem in (kent zijn bevoegdheden).

Als aan deze regels niet voldaan wordt, worden de verhoudingen binnen de organisatie verstoord en ontstaan er blokkades in de energiestroom.Soms zijn de oorzaken van optredende symptomen niet zo eenvoudig via teambuilding dagen of heisessies te achterhalen. Bedrijfsopstellingen kunnen net dat laagje dieper gaan.

Tijdens een opstelling werk ik met tafelopstellingen, het Bewust Bedrijf Model of ik werk met live personen. In een live situatie plaatst de cliënt intuïtief representanten (plaatsvervangers) voor zichzelf en andere leden van zijn organisatie in de ruimte. Wat er dan feitelijk opgesteld wordt is het innerlijk beeld van het organisatiesysteem dat de cliënt diep onbewust voelt. Je wordt bewust van de onderstroom. Het bijzondere is dat de representanten als vanzelf toegang krijgen tot de gevoelens en onderlinge verhoudingen van de collega’s/klanten/toeleveranciers die zij representeren.

Een opstelling geeft een diep inzicht, bewustwording en de essentie weer van wat er werkelijk speelt in de onderstroom, waardoor er weer beweging ontstaat in jou wat weer doorwerkt in je bedrijf.

Familie achtergronden kunnen een grote rol spelen in je bedrijf in de (onbewuste) onderstroom, komen we daar op uit dan is er een persoonlijke bereidheid nodig om daar naar te willen kijken. Komt dit aan de orde in een team dan zal ik als begeleider dit persoonlijke stuk apart met jou of collega’s uit kunnen werken.

Met een opstelling krijg je als organisatie snel en diep inzicht waar de schoen wringt. Mijn doel is om weer stroming aan te brengen.

Tevens zet ik bij vraagstukken en strategie sessies het BEWUST BEDRIJF MODEL® in.

(uitleg zie onderaan pagina)

De LIVE methode met behulp van

 LIFEJuicer & KATA methodiek:

We kijken en werken gezamenlijk met jouw vraagstuk en onderzoeken jouw waarden aan de hand van de volgende componenten:

Luisteren

Gezamenlijk bepalen van jouw doelen en waarden in het leven en werk door goed te luisteren en de mogelijkheden te ontdekken die bij jou aansluiten. Doelen die jou energie geven en vervolgens leiden naar succesvol ondernemen. Wat is jouw echte verhaal en hoe kom jij over op jouw doelgroep?  Hierbij gebruik ik de LIFEJuicer methodiek.

Interesse

Waar ligt jouw passie en interesse en hoe sluit die naadloos aan bij jouw doelgroep en klanten.

Wat is jouw why/visie en hoe bereik je jouw doelen in kleine stapjes met continu verbetering? Hiervoor gebruik ik de KATA methodiek.

1434118492_twit

Verbinden

Welke mogelijkheden zijn er om je te verbinden met andere bedrijven en personen, te netwerken, jezelf als ondernemer of persoon

te laten zien op een andere wijze dan je wellicht gewend bent. Hiervoor gebruik ik organisatie opstellingen als methodiek.

Extra Verdieping en Evaluatie

De vierde en vijfde sessie. De derde coaching sessie bepalen we samen wat er nog extra nodig is voor verdieping. De vierde coaching sessie staat in het

teken van evalueren en doelen vaststellen voor de komende periode.

Dus wat heb je tot zover bereikt en wat kun je hiervan leren om nieuwe doelen en stappen te nemen voor de toekomst.

Het resultaat

Het resultaat van een coachingstraject bij Zichtbaar Ondernemen is dat je jouw kwaliteiten effectief gaat inzetten en daardoor vanuit je kracht onderneemt op een manier die bij je past. Uiteindelijk zal dit resulteren in meer zichtbaarheid van jouw kracht en uiteindelijk het bereiken van je doelen.

Ik geloof in de kracht dat jij als ondernemer en mens je persoonlijke kwaliteiten kan inzetten om jouw ondernemerschap succesvol te maken.

 

 

 

‘Kwaliteit x zichtbaarheid = succesvol ondernemen zowel op je werk als in je privéleven’

Bewust Bedrijf Model®,

Workshops en trainingen Zichtbaar Ondernemen met Bewust Bedrijf Model®,
(Vitaliteit in mens en organisatie)

Wanneer is een organisatie vitaal? Wanneer zijn mensen in een organisatie vitaal? Hoe kan een organisatie er aan bijdragen dat mensen optimaler functioneren? Hoe krijgt een organisatie het voor elkaar dat de omgeving als vanzelf meewerkt met de organisatie?

 

Bewustzijn is de basis voor persoonlijke effectiviteit, samenwerking, leiderschap en organisatieontwikkeling. Het helpt daarom enorm om inzicht te hebben in bewustzijn. Wat is bewustzijn en hoe bepaalt het de praktische realiteit in onze organisaties?

 

Ik laat jou of je team op een interactieve manier werken met het Bewust Bedrijf Model®.

 

Het model ligt levensgroot op de vloer. Als deelnemer krijg je niet alleen veel nieuwe inzichten in de interne dynamiek in organisaties, maar je ervaart ook aan den lijve wat de stand van zaken is jouw eigen organisatie en bij jezelf.

 

Het Bewust Bedrijf Model® is een concreet tool waarmee je kunt werken in teams en organisaties, zeker in een fase van verandering.

 

Tevens is het voor (startende) ZZP’ers een uitermate geschikt tool kritisch te kijken naar waar je staat of hoe jij je onderneming in balans kunt brengen op de benodigde aspecten (als basis van je ondernemersplan).

Dit kan tijdens een halve dag of dag training / workshop voor bedrijven en of ondernemers of tijdens een 1 op 1 training.

Wil jij een strategiesessie boeken omdat je op dit moment hulp nodig hebt bij een specifiek vraagstuk in je bedrijf? Misschien

twijfel je over je website, de inzet van social media, welke doelgroepen of wil je jouw blinde vlek ontdekken. Dan is een strategiesessie de

oplossing voor jou.  Samen bepalen we welke twee van de zeven aspecten we gaan uitwerken tijdens een

twee uur durende sessie op het Bewust Bedrijf Model. Tijdens de sessie begeleid ik je systemisch en stel ik gericht vragen. Wat het direct oplevert?

Energie, inspiratie en inzicht in de vraagstukken met betrekking tot jouw bedrijf / organisatie.

Meer weten?

Stuur mij een mail via info@zichtbaarondernemen.nl of neem contact op met 06-55202012 voor een gratis kennismakingsgesprek.