Ben je bereid naar jezelf te kijken?

Soms zijn interventies op psychologisch niveau niet toereikend en zelfs demotiverend. Je voelt dat je niet verder komt en dat is frustrerend. Het kan zijn dat de oorsprong van je vraag, probleem of belemmering ligt in jouw systeem van herkomst (familie historie). Hierdoor kan het zijn dat je soms niet ten volle leeft of er niet achter kunt komen wat je nu weerhoudt bepaalde stappen te nemen of juist telkens dezelfde patronen en symptomen laat zien, terwijl je dit eigenlijk niet wilt.

Life coaching van Zichtbaar Ondernemen gaat met systemisch coachen net dat laagje dieper en helpt jou jouw vraag inzichtelijk te maken.

LIFE COACHING 

Ik begeleid hulpvragen die jij hebt op het gebied van terugkerende patronen, onrustig voelen, schuldgevoel, overmatig verantwoordelijk voelen, overgevoeligheid, down voelen, leven met de rem erop.

Vragen rondom burn-out klachten, mantelzorg, keuzes in het leven, scheiding, co-ouderschap, het vormen van een samengesteld gezin, stiefouderschap, hooggevoeligheid en rouwverwerking na overlijden van een dierbare of rouw door levend verlies.

Zichtbaar maken wat voor jou nodig is zodat je verdere stappen kunt nemen om zonder spanning en meer energie gelukkig en waardevol te zijn.

 

Specialismen

Ik ben gespecialiseerd in familiezorg, mantelzorg, rolomkering, relatie problematiek, faalangst, succesangst, persoonlijke ontwikkeling, scheiding, samengestelde gezinnen, co-ouderschap, stiefouderschap ,rouwverwerking, laag gevoel van eigenwaarde, schuldgevoel en het optimaliseren van communicatie in relaties en/of na het beëindigen van een relatie. Tevens kan ik me je aan de BAK’ in de speciaal ontworpen zandbak om jouw leven in perspectief te brengen. Jouw huidige situatie, de situatie waar je naar toe wil en de stappen om daar te komen. We maken het visueel en bespreken de stappen die nodig zijn om er te komen. Zeer nuttig bij kruispunten in je leven of op je werk. Een andere methode die ik toepas bij mensen met een overmatig gevoel voor verantwoordelijkheid en perfectionisme is de BAAT-methode TM

De BAAT-methodeTM staat voor: B: Bewaken van grenzen, A: Accepteren van hulp van anderen, A: Aandacht voor jezelf: T: Tijd, hoe verdeel je jouw tijd.

Wat kan ik jou als lifecoach bieden?

 • repeterende patronen te leren herkennen en te transformeren;
 • faalangst aan te kijken en te transformeren;
 • over verantwoordelijkheid transformeren naar de verantwoordelijkheid die passend is;
 • jou als kind van gescheiden ouders jouw kindplek terug in te laten nemen (rolomkering);
 • jou als jonge mantelzorger jouw kindplek terug in te nemen (rolomkering);
 • jou als kind of ouder in een nieuw samengesteld gezin je nieuwe plek te kennen en te vinden;
 • jou helpen jezelf zichtbaar te maken in een relatie, vriendschap, werkomgeving;
 • jou helpen beter je grenzen te bewaken;
 • jou helpen te kijken naar de blokkades die jou verhinderen ten volle te leven;
 • jou helpen meer balans te vinden tussen werk, familie, vrienden, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling (the big five for life)
 • jou als ex-partner communicatie patronen te laten herkennen;
 • jou begeleiden bij een scheiding en daarna;

Herken jij je in de volgende statements?

 • ik ben mantelzorger en ik voel me schuldig, machteloos en niet goed genoeg;
 • ben net ontslagen en weet niet hoe ik dit een plek moet geven;
 • mijn (ex)relatie loopt niet goed, ik zou beter willen communiceren;
 • ik ben net gescheiden en weet niet hoe ik mijn leven op de rit moet krijgen;
 • ik cijfer mezelf te veel weg, hoe kan ik dit veranderen?
 • ik lijk zo zelfverzekerd maar de laag eronder is angstig en verdrietig, hoe kan dit?
 • hoe kan ik mijn plek vinden in mijn nieuwe samengestelde gezin?
 • ik wil rouwen, maar door de haastige maatschappij weet ik niet hoe;
 • ik ben young professional en weet nu al niet meer hoe ik met de druk aan moet;
 • ik voel me niet zichtbaar, ik verstop me, waar ligt dat aan?
 • ik heb iets uit te zoeken in mijn relatie tot geld, hoe doe ik dit?

Coaching met Familieopstellingen:

Wat is systemisch werken?

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken zorgt voor inzicht en acceptatie, wat bevrijdend kan doorwerken in je persoonlijke ontwikkeling en groei.

 

Toelichting systemische familieopstelling:

Het werken met een opstelling geeft duidelijkheid over jouw eigen plek in een familie, een relatie of een organisatie. Je kan dit binnen een groep uitvoeren, maar ook individueel met mij via A4 blaadjes of poppetjes. Het poppetje, iemand uit de groep of het A4’tje representeert jou en de gekozen familieleden. Zij krijgen een zichtbare plek in de ruimte t.o.v. elkaar en vanuit daar zullen de familie dynamieken al gauw duidelijk worden. Door de representant te verplaatsen en op een andere plek te zetten, kan er al een mooie nieuwe beweging ontstaan in het systeem. Dit kan je het gevoel van opluchting en innerlijke rust geven.

 

Wat is het verschil tussen een individuele familieopstelling en een workshop familieopstellingen?

Bij een individuele opstelling, word je 1 op 1 begeleid. We werken met vloerankers in de vorm van placemats, A4 blaadjes of poppetjes/ miniaturen die jouw familieleden representeren.

Het kan prettig zijn de eerste keer een opstelling individueel te ervaren.

Tijdens een workshop opstellingen zijn we in een groep en zullen andere deelnemers familieleden uit jouw familiesysteem representeren. Je hoeft dus geen eigen familieleden mee te nemen naar de workshop.

Ik werk in groepen van maximaal zes personen en waar een ieder een opstelling kan uitwerken.

Wil je meer weten over hoe deze methode werkt? Ik leg het je graag uit in een vrijblijvend gesprek.

Heb jij je persoonlijke doelen helder?

1434139039_briefcase

Werk

1434139032_man

Familie

1434118517_heart

Gezondheid

1434139048_wine

Vrienden

1434139035_target

Persoonlijke ontwikkeling