#The future of……being visible

#The future of……being visible

Via linkedIn zag ik vandaag dat de campagne van december 2016 start met de vraag de ‘future of ‘ en direct bedacht ik me hoe de toekomst eruit zou zien met betrekking tot netwerken en als ondernemer zichtbaar het verschil te maken.

Hoe vergroot jij jouw zichtbaarheid?

Ik ben zelf van nature een netwerker en sluit me dan ook makkelijk aan bij de diverse netwerk mogelijkheden in het land. Een aantal jaren geleden heb ik ook samen met nog een aantal andere vrouwen het vrouwen netwerk MEWE in Vianen opgezet.

Tijdens mijn voorgaande job als marketing en sponsor manager was ik gewend aan netwerk bijeenkomsten, daar dit de places to be zijn om contacten op te doen voor toekomstige samenwerkingen of sponsor deals. Door de jaren heen zie ik wel dat de netwerkbijeenkomsten meer specifiek zijn geworden en bij sommige groepen zit er ook een fee aan verbonden per jaar of per event.

De vraag is echter wat zijn jouw verwachtingen en jouw doelen ten aanzien van jouw zichtbaarheid vergroten als je een business bijeenkomst bijwoont.

Innovation Summit 2016 The Next women

Innovation Summit 2016 – The Next woman

Wil je tijdens een netwerkbijeenkomst

~ zoveel mogelijk mensen spreken en heb je na afloop in plaats van echte aandacht voor je gesprekspartners alleen hun visite kaartjes gescoord?
~ alleen informatie verzamelen omtrent interessante onderwerpen die worden besproken?
~ daadwerkelijk contact maken met mensen en wil je vaker hetzelfde netwerk bezoeken om een relatie op te bouwen met de deelnemers?
~ inspiratie opdoen en actief bijdragen aan de groep?
~ vooral contacten opdoen met vrouwen of liever een combinatie van mannen en vrouwen afhankelijk van jouw doelgroep?
~als ondernemer investeren in jezelf, regelmatig tijd vrij maken en ook een fee betalen voor een specifiek netwerk?
~ Meer verbinding en awareness.

Als ik kritisch naar mezelf kijk zoek ik naar afwisseling in de diverse aangeboden netwerken. Verschillende bijeenkomsten met regelmaat bezoeken waardoor je meer en meer in verbinding kan komen met de aanwezigen. Hoe meer verbinding en awareness hoe meer jij iets voor iemand kan betekenen of vice versa.

Zo kwam laatst spontaan een reactie van iemand uit mijn netwerk om stapels met tijdschriften langs te brengen toen ze de Vision Board 2.0 workshop voorbij zag komen van mijn bedrijf Zichtbaar Ondernemen. Helemaal top natuurlijk! Zij heeft niet direct een klant aangebracht maar wel heeft zij door waar ik mee bezig ben en dat is waardevol.

Netwerkbijeenkomst bij Tubino

Netwerkbijeenkomst bij Tubino

Ik merk dat de bijeenkomsten die met regelmaat terugkeren en structuur hebben voor mij het beste werken en ook het meeste opleveren qua contacten. Eenmalig ergens verschijnen en deelnemen heeft mij echter ook waardevolle contacten opgeleverd. Voor mij werkt het dus allebei.

BNI network iets voor mij?

Vorige maand werd ik voor de derde keer uitgenodigd bij het BNI netwerk. Ik wist alleen dat je voor dit netwerk zo rond de 1000 Euro op jaarbasis betaalt om deel te kunnen nemen. Dit feit leverde mij direct al weerstand op. Toch de stoute schoenen aangetrokken en een ontbijtsessie meebeleefd. Ze begonnen lekker vroeg, 07.00 uur stipt is iedereen aanwezig.

Netwerk BNI

Netwerk BNI

Al mijn wensen ten aanzien van structuur, elkaar regelmatig zien, mogelijkheid tot pitchen, grote diversiteit aan bedrijven, en balans van elkaar zaken gunnen en ook mogen ontvangen, zitten in deze constructie. Dus kortom niets staat mij in de weg om mij aan te sluiten of toch wel?

Het bedrag van 1000 Euro? Nee dat is het niet, ik weet zeker dat je dit terug verdient in een jaar tijd. Elke week om 7 uur aanwezig zijn op een bepaalde dag? Ja dat is het voel ik, het vastleggen en het committen aan de regels. Ik zal eens gaan kijken waar dit vandaan komt want ik merk ook dat ik gisteren om 9 uur strak aan het werk ging en super geïnspireerd ben geraakt door de sessie. Kortom het leverde mij direct al iets op.

Meer zichtbaarheid voor jouw bedrijf in de future

Wil jij meer zichtbaarheid genereren blijf dan vooral in de toekomst investeren in netwerken die bij jou aansluiten. Probeer ze uit. Sinds kort maak ik zelf uit van een netwerk co-work groep die via Twitter spontaan tot stand kwam. Zou dit het nieuwe netwerken worden? Wij werken 1 keer per maand samen op een nader te bepalen locatie en wisselen als zelfstandig ondernemers onze ervaringen uit, zorgen voor aanbevelingen en delen en verbinden. Ben jij een ondernemer met lef? Informeer dan naar de mogelijkheden om aan te sluiten.

Niets is zo prettig als ondernemer vanuit jouw eigenheid jouw inbreng te leveren en te vragen wat jij nodig hebt van de ander.

En natuurlijk zal het nog niet altijd makkelijk zijn bij binnenkomst direct aansluiting te vinden bij de deelnemers en jouw pitch van 1 minuut tip top straight over te brengen. Besef je echter dat ook al ben je zoals ik een echte netwerker dit ook elke keer weer spannend is.

In mijn volgende blog deel ik mijn tips hoe je nog meer jezelf kunt zijn bij netwerk events. Stay tuned!

Make yourself visible!

 

Geen reactie's

Geef een reactie