Wat staat er op jouw bucketlist? - Zichtbaar ondernemen
1482
post-template-default,single,single-post,postid-1482,single-format-standard,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Wat staat er op jouw bucketlist?

Wat staat er op jouw bucketlist?

Soms vraag ik me wel eens af wat ik nu echt met het woord zichtbaarheid heb. Wil ik zo graag zichtbaar zijn voor de buitenwereld of wil ik bij mezelf zichtbaar krijgen wat ik echt, deep down belangrijk vind in het leven? En vooral waarom het me zo lang niet lukte om erbij te komen en het vast te houden. Hoewel dat laatste steeds beter gaat. Door het wroeten in mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik de afgelopen vijftien jaar steeds meer gaan ontdekken over de redenen van het zichtbaar worden.

Maar wat maakt nu dat je echt en authentiek zichtbaar bent, dat anderen echt weten wie je werkelijk bent. Gaat het daarover? Of gaat het veel meer over wat zichtbaar wordt bij jezelf en dat je je vooral lekker voelt door bij jezelf te blijven. Tevreden bent met wat er is en je je tevreden voelt.

Wie ben ik om te oordelen?

En hoe ga ik op dit moment op het strand van Vassiliki in Lefkas om met de nu om mij heen verbaal aanwezige toeristen uit de Balkan? Is de buitenkant van wat ik zie van deze mensen ook wie ze echt zijn? Wie ben ik om te oordelen of te veroordelen wat zij doen of in mijn ogen nalaten te doen?

Hun zichtbare andere gedrag en de taal die zij spreken lijkt zo op het eerste gezicht en gehoor rouw en grof. Maar als ik later rustig aan een echtpaar, dat aan de waterkant staat, vraag of hun zoon of dochter net zoals die van mij surfles krijgt, krijgen we best een leuk gesprekje in het Engels.

 

“Dreams don’t work

unless you do”

#bucketlist✔️

De man neemt wel het gesprek direct over van zijn vrouw en pas als de man weg is, begint zij voorzichtig weer te praten. Hij doet iets in de surf business is me duidelijk. Later zijn hij luid en zichtbaar bellend, zaken te doen aan het strand, of is dat mijn conclusie?

Doelen nastreven

Ik merk dat het vandaag drukker is dan doordeweeks en het is natuurlijk Pinkster weekend realiseer ik me. De drukte van de mensen om me heen vind ik lastig en ik probeer me te focussen op de prachtige omgeving. Ik kijk naar de mooie blauwe zee en zie mijn dochter genieten van haar windsurf capriolen. De wind komt sterker op zetten en het is spannend of ze het al kan bolwerken met het zeil.

Trots ben ik op haar dat zij zo haar doelen nastreeft en ook werkelijkheid laat worden. Haar dromen op een bucketlijst plaatst en ze ook daadwerkelijk afstreept en niet wacht tot later. Stap voor stap de dingen oppakkend, zichtbaar makend wat voor haar goed is en het ook gewoon uitvoert. Ik kan nog veel van haar leren.

Ik heb zelf eigenlijk nooit nagedacht wat ik eigenlijk zelf graag wilde. Meestal vond ik het fijner als ik een ander blij kon maken, mensen kon inspireren de uitdaging aan te gaan, daar ben ik expert in.

Ze laten zien waar hun kracht ligt en hoe ze hun doelen kunnen bereiken, stap voor stap, focus en weer door. Nee, niet voor niets adviseer ik ondernemers vooral hun passie te volgen, want dan leef je je droom en bereik je het meest. Mijn bedrijf heet dan ook niet voor niets Zichtbaar Ondernemen. Jouw authenticiteit samen met jouw passie in combinatie zichtbaar maken is mijn expertise.

Ik noem mezelf dan ook zichtbaarheid expert en de succes verhalen zijn er inmiddels. Ik zie dat de ondernemers die ik heb begeleid andere keuzes hebben gemaakt en nu waanzinnig veel motivatie en plezier beleven in hun dagelijkse werkzaamheden en ook zichtbaar resultaat boeken, of dit nu in geluk is of in harde euro’s. En daar ben ik super trots op!

En wat wil ik dan?

Maar wat wil ik dan nog echt bereiken of doen of is dit mijn doel? Goeie vraag. Simple question? Nee, voor mij niet. Wat wil ik echt in het leven? Of…. wat wil ik er nu nog uithalen? Is het niet al te laat om een boek te gaan schrijven of te gaan parasailen? Nee bedenk ik me, het is nooit te laat.

Ik pak mijn notitie blok en begin de woorden op te schrijven die vanzelf naar boven poppen.

Welke woorden komen er nu bij jou naar boven als je denkt aan wat jij echt belangrijk vindt op dit moment in jouw leven? Of hoe zou jij nu de verandering willen inzetten?

Welke waarden zijn dan voor jou belangrijk? Zijn dat kleine, grote of materiele dingen, doelen of successen die je nog zou willen gaan bereiken?

Laat je je reactie achter onder deze blog? Lijkt me tof!

In mijn volgende blog laat ik weten welke woorden er bij mij opgepopt zijn en ik weet nu al dat die weinig met materie te maken zullen hebben.

 

Geen reactie's

Geef een reactie