Een Golden Delicious logo in mijn dikke darm?

Een Golden Delicious logo in mijn dikke darm?

Ik vind het zo’n voorrecht dat ik  met mijn bedrijf Zichtbaar Ondernemen bedrijven zichtbaarder kan maken door o.a. het schrijven van blogs. Schrijven is namelijk mijn grote passie en vooral het laten beleven van de ervaring mijn toegevoegde waarde. In deze reeks: Colonhydrotherapie bij Blackbird Health van Merel van der Werf.

Wil jij dat ik jouw bedrijf ZICHTBAAR maak met een persoonlijke blog over jouw onderneming met mijn persoonlijke ervaring? Mail mij dan voor de voorwaarden via info@zichtbaarondernemen.nl of bel met 06-55202012.

D-Day

Ik was al vroeg op vandaag want ik wilde nog even iets kleins eten voor de colon hydrotherapie behandeling bij Blackbird Health en aangezien ik twee uur van te voren niets meer mag eten en weinig drinken besloot ik voor zeven uur nog een beetje fruit en een kop thee te drinken. Ik checkte mijn werkmail en poste nog wat social media content voor opdrachtgevers.

Iets voor negenen appte Merel mij dat ze al in de praktijk aanwezig was en dat als ik zover was die kant alvast op kon komen. Ik borg mijn laptop op en nam een paar dikke sokken en slippers mee zoals vermeld stond in de uitnodiging.

In goede handen bij Merel

Ik voelde nu toch wel dat ik ietsje gespannen was voor de behandeling en aan de andere kant voelde ik dat ik bij Merel helemaal in goede handen zou zijn. Gisteren had een vriendin mij nog uitgebreid voorbereid op hetgeen wat zou komen dus ik had er alle vertrouwen in.

merel

Merel van der Weurf

 

Bij de Donjon aangekomen, bel ik aan en Merel opent de deur en heet mij welkom. De praktijk ruimte rook heerlijk en op de achtergrond hoorde ik een relaxed muziekje klinken.

De ruimte voelt sowieso prettig aan. Er is veel aandacht besteed aan het mooi maken van de ruimte. Mooie warme kleuren, vrij rustig, een fijne grote tafel met daarop allerlei boeken over voeding en gezondheid in het algemeen en een paar hippe stoelen.

Merel nodigt mij na het voorbereidingsgesprek uit om me om te kleden in de speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Ook hier tref ik weer een plek die met veel zorg is ingericht. Een warme handdoek hangt klaar om om me heen te slaan. Er liggen kleine washandjes en handdoekjes in de toilet, slofjes staan ook gereed mocht je die vergeten zijn. Ik trek lekker mijn eigen warme sokken aan en ga weer terug de praktijk in.

Warme deken en respect

Merel nodigt me uit om op het verstelbare bed te komen liggen en ook dit gaat met zoveel aandacht en liefde dat het totaal niet gênant voelt. Een warme deken wordt over mij heen gelegd en ook een warm kruikje licht onder handbereik.

Aan de wand allerlei interessante foto’s van darmen met uitleg over zowel de fysieke als ook de emotionele betekenissen binnen in de darm. Wat sla je daar allemaal op en wat laat je niet zo makkelijk los?

Wat is nu eigenlijk Colonhydrotherapie?

vasthouden

De behandeling is een veilige, effectieve methode om het plaque en de afvalstoffen welke zich hebben vastgehecht aan de binnenzijde van de dikke darm te verwijderen. Door het naar binnen laten lopen van een kleine hoeveelheid gefilterd water in de dikke darm, wordt het vuil zacht gemaakt en losgeweekt. Hiermee wordt vervolgens ook de natuurlijke peristaltiek van de darm gestimuleerd.

De dikke darm wordt over de gehele lengte, 1 tot 1,5 meter gereinigd met schoon gefilterd water op lichaamstemperatuur. Dit wordt gedaan met behulp van een apparaat wat de druk in de darmen in de gaten houdt. Via ditzelfde apparaat wordt het water wat uit de darm komt ook weer afgevoerd. Het afgevoerde water loopt via een verlichte buis rechtstreeks naar de riolering. Aangezien het een gesloten systeem is zijn er dus gelukkig geen geurtjes waarneembaar.

blackbirdhealtpraktijk

Na het rustig en respectvol inbrengen van het afvoerslangetje kon de behandeling beginnen. Elke keer wordt er warm water ingebracht en tot dat de druk hoog wordt, laat je Merel weten dat het zo voldoende is en vervolgens wordt het afgevoerd. Het is niet voor iedereen direct makkelijk los te laten want in het dagelijks leven zijn we vaak gewend onze ontlasting op te houden. Echter Merel begeleid dit proces met aandacht en helpt je ook door middel van de juiste ademhaling dit proces ontspannen te laten verlopen.

Ondertussen praatten we over van alles en nog wat over de darmen en voeding. Wat is het eigenlijk een prachtig systeem en wat ben ik er af en toe toch slordig mee geweest. Fijn om nu meer bewust te weten wat zich allemaal kan vast zetten in de darmen en hoe je hier dus verandering in kan brengen met de juiste voeding en emotie.

Wat er zoal aan je voorbij gaat

Als ik zie wat er inmiddels door de buis langs het venster voorbij gaat en afgevoerd wordt, snap ik waarom mijn darmwand geen voedingssupplement zoals vitamine D meer opnam, wat een plaque heeft zich hier in de jaren vast gehecht. Ook liggen we helemaal in een deuk als er opeens een stickertje voorbij gaat met het Elstar logo erop. Hoe bedoel je zichtbaar ondernemen? Waarschijnlijk heb ik gister per ongeluk een hapje appel genomen inclusief sticker.

Na drie kwartier is de behandeling gereed en dient Merel mij nog een halve liter water met daarin een probioticum toe. Vervolgens mag ik naar de omkleed ruimte om nog even naar de toilet te gaan en me daarna aan te kleden. Teruggekomen in de praktijkruimte staat een glas warm water voor me klaar en ronden we de behandeling af.

Healthy home made fudge

Merel geeft me een healthy home made fudge en een lekker theetje mee en wat tips om de volgende twee dagen voorzichtig weer op te bouwen met voeding.

Een bijzondere ervaring rijker en met een opgelucht en licht gevoel loop ik de Donjon uit.

Op naar het nieuwe jaar en wie weet ga ik de 3 andere behandelingen ook wel doen in het nieuwe jaar met een ietsje lichter aangepast dieet. Over een week zal ik jullie laten weten of ik verandering heb ervaren.

Stay tuned!

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie