I am on a mind and body detox

I am on a mind and body detox

Soms heb je behoefte aan een gezonde kickstart en via via kwam ik erachter dat mijn vermoeidheid wellicht in stand wordt gehouden doordat de vitamine D die ik slik niet wordt opgenomen door mijn lichaam.

Lekker dan, slik je dure voedingssupplementen en mijn darmen nemen het niet op. Logisch dat ik me zo voel. Na een poosje gedacht te hebben het gaat wel over nu dus in de actie want ik wil graag weer de energie terug die ik voorheen had. Vandaar nu de detox dagen en daarna de hydrocolontherapie bij Merel van der Weurf van Blackbird Health in Vianen.

De tweede dag van de detox

Vandaag ging me iets makkelijker af dan de eerste dag. Wat wel handig is om te onthouden is om vooraf een heleboel gezonde groentjes, nootjes en sapjes in huis te halen zodat je daar niet over na hoeft te denken.

smoothies2

Ook de tweede dag voelde ik me nog licht in mijn hoofd wat het lastig maakt om dan helder na te denken over wat je dan wilt eten. Dus een van mijn tips is om je goed voor te bereiden qua recepten voor je ontbijt, lunch, diner en tussenoortjes. Van de verse gember thee heb ik wel zo’n 1,5 liter gedronken om de gifstoffen af te voeren.

Detoxen en afspraken

Ondanks mijn lichte hoofd met Zichtbaar Ondernemen aan de slag gegaan. De content strategie bijgewerkt voor een opdrachtgever, een blog geschreven voor ZO en natuurlijk de benodigde administratie voor de afsluiting van het jaar. Ik was blij dat ik niet echt de deur uit moest voor afspraken en thuis kon werken. Het lijkt me met zo’n dieet best lastig om dit allemaal voor te bereiden en mee te nemen naar een afspraak of je werk.

blog

Ik geloof dan ook dat het meant to be is om deze voorbereiding in een bepaalde rustige modus te ondergaan. Tussen de middag een heerlijke spinazie salade gemaakt met tomaatjes en wat gewokte champignons met paprika en daar door heen wat zilvervliesrijst voor een beetje vulling. Ik mag de hele dag door groente en fruit eten dus de salade stond lange tijd naast mijn laptop totdat hij helemaal leeg was.

Zoeteaardappel soep en kippenpootjes

Rond een uur of vijf ben ik begonnen met de avondmaaltijd die bestond uit een soep van zoete aardappel, paprika, ui, wortel, gember en diverse kruiden. Voor mijn partner had ik er kippeneitjes bij en heerlijke vers stokbrood met wat beleg.

Ik merkte dat ik het best lastig vond om hem zo smakelijk die kippenpootjes te zien verorberen. Ik bedacht me dat ik nog wat paddenstoelen had en heb die heerlijk gewokt en als een soort vlees erbij gegeten. Poeh wat was ik jaloers op zijn avond maaltijd en wat mis ik dat wijntje.

Schril contrast met de vluchtelingen

Terwijl ik dit schrijf staat er een programma op waar ik vluchtelingen zie die de winter tegemoet gaan, die wonen in een huis zonder ramen, slapen onder natte dekens en liggen op vochtige matrassen waar het stinkt en zonder warme kleding en weinig voedsel moeten zien te overleven. Waar maak ik me druk om. Wat is nu eigenlijk een paar dagen detoxen? Het is oak nog eens vrijwillig.

En ik zit hier heerlijk warm en kan me voorbereiden op de komende feestdagen met familie en vrienden. Wat een contrast besef ik me. En hoe dankbaar ben ik dat ik kan leven en werken in vrijheid.

Stay tuned!

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie