Ben jij zo’n balanstrutje?

Ben jij zo’n balanstrutje?

Hoe vaak hoor ik het mezelf en anderen niet zeggen, even wat balans brengen in de week. Ik streep even wat afspraken uit mijn agenda want anders loop ik echt over.

Maar goed nu ben ik ook een vijftiger, super ondernemend en iemand die wellicht andere waarden voor ogen heeft dan een net aan haar carrière begonnen mid twintiger.

Ik kan het me ook nog goed herinneren dat ik voluit ging bij het Amerikaanse IT bedrijf Unisys waar ik destijds voor werkte. Overwerken in de avond, geen probleem. Een keer met z’n allen overwerken op een zondag, geeft niets, koppelen we er gelijk een leuk etentje aan vast. Geld geen probleem.

In die tijd kon het sowieso niet op in de it wereld. Ik ontving elke maand een dik salaris, had een auto van de zaak en we ontvingen dikke bonussen aan het eind van het jaar als we ons target hadden gehaald. En dat met mijn partner samen. Nou dan kon je pinnen wat je wilde maar het ging echt niet op.

70 urige werkweek

Misschien heb ik destijds ook wel net zoals deze zakenvrouwen geroepen dat 70 uur werken in de week helemaal niet zo erg is en dat je er vooral voor moet gaan om veel te verdienen. Sowieso was geld voor mij heel belangrijk in those days daar mijn ouders altijd geld te kort hadden. Ik had me dus voorgenomen dit totaal anders aan te pakken.

Maar is het wel zo trendy en hip om 70 uur te werken en een overvolle bankrekening te hebben? Kun je dan nog je waarden leven, jouw eigen purpose in life?

Okee, daar begint het al mee, waarschijnlijk hebben de meesten op die leeftijd daar nog helemaal niet over nagedacht. Maar geloof me toen ik de veertig passeerde ging ik ook ook pas nadenken over deze big five for life.

Wat laat jij zien tijdens jouw walk of fame?

Welke waarden in het leven zijn echt belangrijke waarden die jij wil werken en leven? Als ik later door mijn museum van mijn leven een rondleiding geef welke mooie momenten wil ik dan aan de bezoekers laten zien? Dat ik altijd aan het werk was?

Op dat moment had ik nog niet zoveel keuze want ik moest gewoon doorgaan met geld binnen halen daar ik gescheiden was en ook mijn eigen broek moest ophalen. Achteraf besef je dat er altijd een keuze is. Alleen je denkt dat er op dat moment geen keuze is het anders te doen en te willen.

Toen mijn nieuwe partner en ik na een aantal jaren helder kregen wat onze gezamenlijke waarden waren, hebben we ze opgeschreven en zijn wij bij de beslissingen die we gingen nemen steeds trouw gebleven aan deze waarden.

Een oude cortijo in Spanje

Zo dachten we altijd, we gaan naar Spanje, kopen daar een oude cortijo en gaan emigreren. Lang genoeg gespaard en dan kunnen we daar ‘rustiger aan doen’. Balans brengen in ons leven.

Maar wanneer heb je je balans bereikt? Is het parttime werken, zoals de ‘balanstrutjes’ doen, dan echt zo truttig zoals de zakenvrouwen zeggen en niet succesvol? Of is het juist moedig om bewust te kiezen voor de waarden die je wilt leven?

Wij kwamen erachter dat ons gezin voor ons super belangrijk is. Waarom emigreren we dan naar Spanje for goodness sake? Lekker facetimen met je kids en ouders? Ook vonden we natuur en vrijheid belangrijk. Persoonlijke ontwikkeling en sociale contacten. Dit konden we veel dichter bij huis vinden, was onze conclusie. Mijn partner vond daarnaast zijn baan nog steeds super leuk, ik wilde voor mezelf starten en iets voor anderen betekenen.

Zichtbaar Ondernemen

Zo startte ik dan ook op mijn 51e mijn eigen onderneming Zichtbaar Ondernemen en werk ik inderdaad ‘parttime’. Hoewel? Slik….soms loopt het over in mijn hobbie. Vaag grens gebied. En daardoor kan ik al mijn waarden leven. Nu we in ons super knusse dijkhuisje in Rhenoy zijn geland, voel ik het geluk, het is als thuiskomen in een warm bad. Hier kunnen we echt onze waarden leven.

Veel heb je dan niet nodig blijkt. Dus laat mij maar lekker mijn balans vinden in de dingen die ik doe. Het is goed zoals het is en graag breng ik nog veel meer vrouwen tot dat bewustzijn want het maakt je echt een blijer en minder stressvol mens.

“Do what you have to do until you can do what you want to do.”

Oprah Winfrey

Wanneer ben je succesvol?

Want wat is nou eigenlijk succesvol? Bewust werken voor of in jouw eigen bedrijf met ruimte voor dat wat jij belangrijk vindt of ben je pas succesvol als je jezelf voorbij rent en de mensen om je heen niet meer ziet?

In mijn dag training ‘Bewust Bedrijf’ laat ik jou in een aantal stappen ervaren wat voor jou succesvol is in jouw leven en werk.

Ben je geïnteresseerd in deze training stuur me dan een berichtje via info@zichtbaarondernemen.nl of via een persoonlijk bericht dan zorg ik dat je geïnformeerd wordt. Bij een minimum van 8 deelnemers zullen we gezamenlijk een datum prikken. Vanzelfsprekend breng ik je eerst op de hoogte van de kosten en de sfeervolle locatie (omgeving Utrecht) inclusief een heerlijke lunch.

PS: Ook steeds meer moderne mannen krijgen andere inzichten over wat echt van waarde is en gaan parttime werken. Hebben we daar al een naam voor? Ik vind ze gewoon stoer!

Geen reactie's

Geef een reactie