Zoals diamanten stralen…..

Zoals diamanten stralen…..

herfstdiamanten

Hoe kan ik in deze periode een kort verhaal schrijven dat aanzet tot beweging of tot het verder delen van een boodschap zodat het anderen inspireert en aanzet tot een stukje verwerking of misschien wel kracht geeft om verder te gaan? Een mooie uitdaging realiseer ik me en ik pak het ook van harte aan.

Op dit moment passeren er mooie en minder mooie gebeurtenissen in mijn nabije omgeving. Soms een roller coaster van emoties die mij soms verlammen en niet in beweging kunnen brengen maar juist terug brengen naar het diepere in mij en mijn verlangen om echt vol in het leven te staan en dromen waar te maken. De vraag is alleen hoe doe je dit en hoe keer je het proces van terug gaan in jezelf weer om naar de uitvoer van je dromen?

Keer op keer heb ik de thema’s van de Happinez doorgespit op zoek naar de herkenning en inspiratie om dingen op zijn plek te krijgen. Mooie waardevolle thema’s die mij hebben kunnen raken en aan hebben kunnen zetten tot een nieuw of ander doel in mijn leven. Intimiteit, de rijkdom van eenvoud, nieuw begin of het thema imagine van het eerste nummer van 2013, geven mij elke keer weer een sprankelend en nieuwsgierig gevoel om het blad open te slaan.

Het vieren van het leven, het vieren van het bestaan van tien jaar Happinez, het vieren van speciale momenten in het leven is een thema dat dit jaar vol aanwezig zal zijn in mijn omgeving. En daarnaast ook het afscheid nemen van bijzondere mensen of gebeurtenissen waarbij rouw en verwerken een plek zullen moeten krijgen om weer door te kunnen gaan, horen hier bij. Dat deze gebeurtenissen zo dicht bij elkaar liggen is iets wat bij het leven hoort en je wakker schudt om te genieten van de kleine en mooie dingen om je heen.

Een feestje maken van bijzondere en waardevolle momenten dat is mijn doel voor de komende periode, het er oprecht zijn op die momenten dat je afspreekt met vrienden of familie, of gewoon op de bank met een kopje thee kijkend naar de door zon overladen tuin en de vogels horen zingen, of heerlijk dansen tijdens een leuk feest. Hoewel dit niet altijd eenvoudig is in te passen in ons drukke bestaan van de constant op ons beroep doende online media en de hectiek van de dag daagt het mij wel uit hierin de momenten te omarmen die mij rust en geluk brengen.

Het schrijven van columns is er een van, hiervan geniet ik met volle teugen en voel ik me verbonden met mijn echte ik. Ook geven mij het wandelen in de bergen van Oostenrijk, het fietsen in Noord-Holland, de streek rondom Denia in Spanje of het dansen op house muziek en salsa mij de kracht en inspiratie om het leven te omarmen en volop te genieten en lief te hebben.

Ik realiseer me dat ik mijn dromen nog steeds waar kan maken. Een poosje geleden inspireerde de schrijfster Marja Horn mij tot het doorgaan met schrijven, zij begon zelf pas op drie en zestig jarige leeftijd. Ook mijn prachtige dochter, vriend, familie en vrienden om me heen laten mij die schitterende diamant zijn, die mag leven, stralen en genieten van wat er is. Ik voel me door hen geïnspireerd te zijn wie ik ben en mijn dromen verder uit te bouwen.

Een ruwe diamant wordt gevonden in het ruwe gesteente van een gebergte en lijkt in eerste instantie op een kiezelsteen. Zo gaat dat met mensen ook. Je wordt geboren en je bent puur in al je eenvoud Alleen een echte kenner kan zien dat het een diamant is. Ook alleen de mensen die werkelijk om je geven kunnen zien hoe mooi je echt bent van binnen. Hoe je later vorm hebt gegeven aan jezelf zoals een diamant die gepolijst en geslepen is. Gelukkig bestaat een diamant ook bij het aantreffen uit onzuiverheden, deze kunnen worden gepolijst en weggeslepen maar hoe mooi is het niet als een diamant in zijn zuiverste vorm herkend wordt en er mag zijn zoals hij is en mag schijnen zoals alleen een diamant dit kan doen.

Dus bedenk ik me dat het thema voor mijn verjaardag diamant zal zijn. Want wie de vijftig nadert of vijftig wordt, de nieuwe dertiger van nu, zal als nooit tevoren stralen als een diamant en het leven ten volle leven met al zijn gebeurtenissen.

3 Reactie's
 • Zoals diamanten stralen….. | Josie's
  Geplaatst op 07:44h, 11 oktober Beantwoorden

  […] Zoals diamanten stralen…… […]

 • Sylvia Zenden
  Geplaatst op 08:44h, 11 oktober Beantwoorden

  Wat schrijf je toch mooi en inspirerend. Fijn dat je het deelt. Dikke kus Sylvia Zenden

 • Bonus moeder
  Geplaatst op 10:48h, 11 oktober Beantwoorden

  Mooi verwoord José. Vindt pappa ook !!!!♥

Geef een reactie