The Big five for life

The Big five for life

Afgelopen donderdag was het weer een bijzondere dag in het jaar. Ons jaarlijks “get together” als oud collega’s en vriendinnen. Jaren geleden werkten we samen op één afdeling bij Unisys Nederland, toen nog gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost. Linda en ik waren als HBO’ers Economisch Linguïstisch afgestudeerd aan de Hogere Economische School in Amsterdam (HES) en Unisys bood HBO’ers een functie als after sales coördinator aan met doorgroeimogelijkheden naar sales en marketing.

Na verloop van tijd, toen Linda zwanger raakte, werd Marlies aan ons team toegevoegd en waren we als Henk’s Angels compleet. Henk Wesselman, onze manager, leidde ons op tot volwaardige after sales coordinatoren. Kwam niet aan zijn meiden want dan kwam je aan Henk. Prachtige tijden hebben we beleefd in deze organisatie.Veel gelachen en bijzondere mensen ontmoet. Na een aantal jaren vloog een ieder zijn eigen kant op. Linda bleef nog een aantal jaren trouw aan Unisys maar Marlies en José verlieten het bedrijf en gingen vervolgens nieuwe uitdagingen aan.

Nu na ruim 25 jaar zijn we nog steeds bevriend en komen we minimaal een keer per jaar samen. Een avond die nooit wordt afgezegd, hoe druk we het ook hebben. We plannen de avond altijd rond oktober, in deze maand hebben we Henk een aantal jaren geleden, net voor hij stierf nog een keer ontmoet bij hem thuis. Zijn angels bij hem op bezoek, heel bijzonder vond hij dat. Ter nagedachtenis dus de maand oktober een mooie herdenking vinden wij.

25 oktober was het weer zo ver. We verzamelden rond een uur of half zes bij Linda thuis. Ik was er als eerste en werd begroet door Boris de nieuwe hond van de familie. Linda was nergens te bekennen maar ik kon gewoon de keuken in lopen waar al wat hapjes en pannen op de aanrecht klaar stonden. Terwijl ik mijn vriend aan de lijn had, keek ik stiekem even in de schalen. Het zag er weer heerlijk uit.

Na een poosje kwam Linda naar beneden en na elkaar een knuffel gegeven te hebben, startten we ons gesprek bij waar we gebleven waren. Nog geen kwartier later voegde Marlies zich ook bij ons en waren we weer als vanouds met zijn drieën. Of we elkaar gisteren nog gezien en gesproken hadden, pakten we de draad weer op.

In het afgelopen jaar had natuurlijk een ieder weer het nodige meegemaakt en beleefd. Eigenlijk is zo’n avond zelfs te kort om alles de revue te laten passeren. Van gesprekken over onze partners, ouders, kinderen, bedrijven, doelen in het leven naar verhalen van vroeger en oud collega’s zoefde de tijd snel voorbij.

Wat me vooral dit keer bij is gebleven is de ontzettende motiverende kracht en levensenergie die wij alledrie hebben. We weten elkaar goed te motiveren, helpen elkaar, geven elkaar eerlijk adviezen en bovenal de oprechte warmte en aandacht voor elkaar.

Zo spraken we ook over onze persoonlijke successen van het afgelopen jaar, Linda die haar eigen bedrijf is begonnen op het gebied van coaching met paarden, haar net gelanceerde website, de hooiberg die als ruimte voor de bijeenkomsten gaat fungeren, Marlies met haar nieuwe opdrachten en nieuwe uitdagingen door te ontwikkelen en de verbinding te leggen met onze bedrijven. En ik zelf met het starten van mijn webblog en de publicatie van een van mijn korte verhalen in het magzine Insense afgelopen zomer, een lang gekoesterde droom van mij, en het opzetten van mijn coaching en adviesburo. Zo lieten we iedereen zijn verhaal doen en hingen we aan elkaars lippen. Wat een prachtige sterke en mooie vrouwen zijn we.

Elkaar inspirerend en elkaar motiverend zetten we keer op keer elk jaar weer mooie stappen.

Zo kwam The big five for live ter sprake. Want wie heeft deze persoonlijke doelen helder op dit moment en zou je die helder willen krijgen? Als je aan het eind van je leven door je eigen museum zou lopen, welke schilderijen zouden er dan aan de muur hangen met herinneringen of dingen die je hebt bereikt en waar je trots op bent? Heb je voldoende aandacht besteed aan jezelf bijvoorbeeld, je ontwikkeling en je spirituele zelf. Heb je vanuit je passie en liefde die werkzaamheden verricht die jou voldoening gaven? Heb je tijd vrij gemaakt voor je gezin of hobby’s? Vaak zijn doelen in het bedrijfsleven glashelder gesteld door het management en bekend bij jou als werknemer maar heb je ook je eigen persoonlijke doelen helder?

Wauw wat is dit een mooie afsluiter van de avond. Hier ga ik mee aan de slag, mijn persoonlijke doelstellingen formuleren en wat een mooi middel om dit ook andere mensen eigen te laten maken. Nu snap ik weer waarom ik dat seminar met Bouke en Marlies wil gaan doen en waarom ik mijn eigen coaching bureau wil starten. Mijn persoonlijk doel is om iets door te geven in dit leven, via mijn dochter en via de mensen die ik later ga coachen laat ik mijn ervaringen een basis zijn om een verandering of verdieping te kunnen maken in de persoonlijke groei van anderen.

Met een voldaan gevoel reed in naar huis. Jee wat was ik geinspireerd geraakt door deze avond met wijze vrouwen energie. Ik weet wat me te doen staat. Weebly website maken, Kamer van Koophandel, seminar voorbereiden, naam verzinnen voor mijn bedrijf, blogs schrijven, coachen via systemisch werk en mijn persoonlijke doelen vastleggen voor 2013 en verder.

In de auto op weg naar huis komen er als vanzelf al een aantal doelen naar boven drijven:

Inspiratie geven en ontvangen
Schrijven van columns en korte verhalen
Balans tussen prive en werk
Aandacht voor gezin, familie en vrienden
Company, opzetten van eigen coaching en advies buro

Thanks meiden, het was een waardevolle en prachtige avond. Tot snel!

Nieuwsgierig naar de bedrijven van Marlies en Linda?
Bezoek dan hun websites:
Marlies van der Putten: Trainingsbureau Qaulity Contact: http://www.quality-contact.nl/
Linda Splinter: Coaching en training met paard als spiegel, 2pkcoaching: www.2pkcoaching.nl

3 Reactie's
 • Linda
  Geplaatst op 12:32h, 28 oktober Beantwoorden

  Prachtig beschreven, ik kan elk woord voelen als zijnde waar!
  onze site volledig is http://www.2pkcoaching.nl.

  Linda

  • josevandaal
   Geplaatst op 09:00h, 29 oktober Beantwoorden

   Dank je wel Linda, ik heb inmiddels de site volledig toegevoegd, was er op een op andere manier “afgevallen”.

 • Vera
  Geplaatst op 08:50h, 01 november Beantwoorden

  Fijn om weer even ’n inkijkje te mogen lezen van wat je bezielt,heerlijk om je doelen te kunnen stellen en waar te maken…En mooi hoe jullie jaarlijks weer samenkomen en verbinden…

Geef een reactie