Me and my student girl

Me and my student girl

Milkshake-appel_A2Vandaag het plan om samen met mijn dochter naar Utrecht te gaan om een middagje te shoppen. Als ik haar zo uit bed zie komen dan vraag ik me af of dat nog gaat lukken. Haar stem klinkt rauw en schor en om de paar minuten schiet ze in een hoestbui. Ik vraag me af of enig gesprek met elkaar mogelijk zal zijn.

Een week introductie van het VU hakt er aardig in constateer ik. Vol goede moed, geeft ze me te kennen dat ze toch wel heel graag even Utrecht in gaat met mij. Na nog een grote schep tijm siroop naar binnen te hebben gewerkt, zakdoekjes en flesje water bij de hand, vetrekken we met de auto richting Oudenrijn ziekenhuis.

Daar nemen we tram richting het Centraal Station. Ook meteen een mooie manier om de OV chipkaart voor Maike te testen. In de tram aangekomen zochten wij, Amsterdams als we zijn, de incheck palen om de OV chip tegen aan te houden. Helaas blijken die in Utrecht niet zoals in Amsterdam in de tram te zijn aangebracht maar op de perrons. De conducteur, tenminste daar leek hij op met zijn gele hesje, adviseerde ons bij de volgende halte uit te stappen en alsnog onze chipkaart tegen het paaltje op het perron te houden. Dus wij, braaf als wij zijn, bij de volgende halte een sprintje getrokken op het perron naar het paaltje, we draaien ons om en zien de deuren alweer dicht gaan. Hoe bedoel je hebben mensen nog even geduld en aandacht voor andere mensen en om nog even te wachten? Mensen zijn steeds meer op zich zelf gericht en kijken niet verder dan wat zij denken dat nodig is. Dus zit er niets anders op en wachten we op de volgende tram in het heerlijke zonnetje.

In de stad aangekomen lopen we eerst richting Zara, hier lopen we ‘even’ naar binnen. Altijd leuk om hier te vertoeven. Na de Zara gaan we op zoek naar cadeautjes voor onze family in Spain. Blond Amsterdam, stroopwafels in een blikje met Hollandse taferelen en delfs blauwe klompjes. En dan is het lunch time!

We besluiten heerlijk bij de Rechtbank neer te strijken. We komen aan en zien een super plekje op het terras. We vallen samen met onze tassen op de zachte loungebanken en duiken in de lunchkaart. We gaan voor een koffie Machiato, een verse jus en een ciabatta met zalm en groene asperges.

Genietend van onze drankjes en hapjes kletsen we samen de laatste paar weken door. De clubs in Amsterdam, het champagne ontbijtje in het Vondelpark, Jantjes verjaardag, Het feest van Joop, de nieuwe, leuke en rare mensen, het cola en ketjap spel, Artis, roeien en het Dokter zoekt Zuster feest. Ja ik snap nu wel waarom ze zo brak is. Ze heeft het heerlijk gehad daar in het Amsterdamse en ik gun het haar zo. Ik heb zelf ook altijd zo’n super tijd gehad in Amsterdam.

Nu nog even naar de Applestore voor een laptop en haar studentenleven kan echt gaan beginnen. Samen slenteren we door Utrecht, nog even langs Sissy Boy waar we Karen even gedag zeggen en daarna langs de toko voor risolles met kip en rundvlees. Moe, voldaan, blij en lekker bijgepraat stappen we weer in de tram en rijden richting onze auto. Wat is het toch altijd gezellig zo’n middagje met mijn meissie op pad. I love my girl!

Geen reactie's

Geef een reactie