Mannen in huis, tuin en keuken gebruik……..

Mannen in huis, tuin en keuken gebruik……..

man strijkend

Luid gelach gonst door de hal richting secretariaat. Onze collega komt toch maar eens even polshoogte nemen waar dit gelach vandaan komt. Het mag wel heel grappig zijn…..
Ze vraagt ons wat er aan de hand is en met zijn vieren kijken we haar en elkaar aan en proesten het uit. ‘Wat denk je’ vragen we haar. Het gaat natuurlijk over mannen en in dit geval voor de verandering eens over onze mannen in huis, tuin en keuken gebruik.

Van bacteriën in vaatdoekjes tot het opereren van kip op een satéprikker. Ieder van ons heeft zo zijn eigen verhaal. Een collega vertelt dat zij ziek was, wat niet vaak voorkomt natuurlijk bij vrouwen want die gaan normaal gesproken gewoon door met kleine kinderen, maar ze was echt op het punt van: ‘ik ga weer terug naar bed, doe jij de rest?’ Maar helaas, na wat schoorvoetend te hebben gemeld dat ze een kopje thee zou willen hebben, gaf hij als enige reactie ‘ja graag’ en las verder in de krant die zijn aandacht volledig in beslag hield.

Waarschijnlijk las hij het zeer interessante artikel dat afgelopen zaterdag in de bijlage vrouw van de Telegraaf stond. Dit artikel gaf duidelijk uitleg over het voorkomen van het vreselijke bestaan van duizenden bacteriën op kraanknoppen, vaatdoekjes, gootstenen en theedoeken. Wat eventueel zou helpen om de beestjes te doden? Een aantal seconden het vaatdoekje in de magnetron houden bij een hogere temperatuur dan 60 graden is voldoende om de beestjes om zeep te helpen of het dragen van de oude rubberen handschoenen zodat je zo heet mogelijk (60 graden) de vaat kan doen.

Dit artikel heb ik afgelopen weekend samen doorgenomen met mijn partner. Hij gaat tot nu toe veel te lief met deze monstertjes om. Ze blijven zich voortplanten omdat hij ze gewoon van de ene naar de andere kant van de aanrecht zwiept in plaats van het toepassen van de harde methode. Mijn vriend is lief en zacht van karakter dus ik begrijp zijn aanpak natuurlijk wel. Maar er is echt geen ruimte voor mij en nog eens duizenden kleine wezentjes, zo egoïstisch ben ik wel. Dus hebben we besloten deze smerige creaturen langzaam te elimineren in de keuken.                        

Mijn collega was inmiddels teruggegaan naar bed om uit te zieken. Haar man inmiddels naar zijn werk. Hèhè ze kon even ziek zijn. Het duurde echter niet lang. Het kinderdagverblijf belde dat haar zoontje echt opgehaald diende te worden daar hij buikgriep had. Moeders kunnen ook echt niet ziek zijn…..

Na al dit “gefoeter” over en weer over onze mannen komen we tot de conclusie dat we eigenlijk best wel wat van ze kunnen leren……gewoon door eens minder krampachtig met het huishouden bezig te zijn, het begrip ik doe het zo iets te vergroten, minder dwangmatig kussentjes of andere frutsels weer op zijn plek te leggen etc. etc.

Aan de andere kant hopen wij ook dat onze mannen iets van ons leren zodat uiteindelijk als resultaat een warm, sfeervol en redelijk bacterie vrij wooncomfort ontstaat met meer tijd voor elkaar.

En tenslotte balans………..

Geen reactie's

Geef een reactie