Kun jij de verjaardag van jouw kind nog vieren?

Kun jij de verjaardag van jouw kind nog vieren?

 

Duizenden gezinnen vragen zich tegenwoordig af of ze wel hun verjaardag kunnen vieren. Ik schrok toen ik hoorde dat 1 op de 7 kinderen dit niet meer kunnen, twee jaar geleden was het nog 1 op de 9 kinderen. Dit betekent dat 16.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren, geen partijtje thuis, geen familie op visite, geen traktaties voor de kinderen in de klas en voor de juffen en meesters.

Ik probeerde me in te leven hoe ik dat als kind zou ervaren. Ik zelf heb altijd mijn verjaardag kunnen vieren en ook voor onze kinderen maken we er altijd een gezellige dag van met versiering, cadeautjes, taart, een feestje en traktaties. Om me heen hoor ik meer en meer dat de verjaardagen wat kleinschaliger worden gevierd. Gewoon lekker even taartje eten met een drankje en een hapje, gezellig bij elkaar. Maar dat er echt kinderen op z’n bijzondere dag hun verjaardag niet kunnen vieren, gaat me echt aan het hart.

Als ik terug denk aan mijn verjaardagen herinner ik vooral de sfeer in huis en de versieringen. Ik hield me altijd slapende natuurlijk maar het eerste wat ik zag als ik wakker werd op 26 augustus waren de mooie bloemen die geurend gerangschikt in vaasjes mijn kamer bedwelmden. Op de gang hoorde ik mijn ouders en broertje scharrelen en uiteindelijk kwamen ze mijn kamer binnen met in hun handen kleurig ingepakte cadeautjes. Mijn moeder had dan het liedje van Stevie Wonder steevast opgezet met “Happy Birthday baby”.

Heerlijk al die aandacht en vooral de cadeautjes die natuurlijk afgestemd waren op mijn verlanglijstje van dat jaar.

Ook het trakteren op school was altijd een feest. Mijn moeder verzon de leukste traktaties en ik kreeg het altijd in een hele mooie rietenmand mee naar school vol met strikken. Omdat het schooljaar meestal net begonnen was, droeg ik die dag meestal nieuwe kleding die ik dan voor mijn verjaardag had mogen uitkiezen.

Het trakteren op school en het uidelen van de uitnodigingen voor mijn verjaardagspartijtje waren de kers op de taart. Heerlijk al die aandacht en de blije gezichten van mijn klasgenootjes.

Mijn verjaardagspartijtje, met mijn vrienden en buurkinderen, was altijd een groot feest. Mijn moeder verzon de leukste spelletjes en de gekste hapjes. Ja en dan was er ook nog het grote mensen feest zoals wij het noemden, met familie, vrienden en buren. En ook daar weer leuke gezellige cadeautjes voor het feestvarken.

Ik gun elk kind zo’n verjaardag. Wij hebben het ook altijd voor onze kinderen kunnen doen en ik weet dat ze het altijd erg waarderen. Wij nemen de gebruiken over die onze ouders verzonnen voor onze verjaardagen en dat is traditie geworden. Er wordt versierd, de speciale taart met marsepein is aanwezig, de bloemen in de kamer, de leuke bordjes en hapjes…….en in de ochtend keihard zingen of Stevie Wonder of iets anders geks.

Daarom mogen de verjaardagen van kinderen niet verdwijnen. Het is een dag om te vieren.

Samen kunnen we iets voor deze 16.000 kinderen betekenen. Ga naar www.stichtingjarigejob.nl of naar www.feestjevooreenfeestje.nl om uw bijdrage te doen of om 10 oktober aanwezig te zijn bij het Spijkerbroekengala om zo geld bij elkaar te werven voor het vullen van de verjaardagsboxen voor al deze kinderen.

Wil je op de hoogte worden gehouden dan kun je ook de facebook pagina liken https://www.facebook.com/StichtingJarigeJob?fref=ts of
https://www.facebook.com/pages/Feest-Voor-Een-Feestje/304301073067341?fref=ts

Geen reactie's

Geef een reactie