Selfie with the Queen and TheNextWomen2016

TNW2016

Selfie with the Queen and TheNextWomen2016

Wauw, wat een top uitnodiging ontving ik onlangs van een lieve vriendin en business partner in crime. Ik was uitgenodigd voor de grootste ondernemers dag voor vrouwen en door vrouwen, namelijk TheNextWoman2016, in Pakhuis West te Amsterdam op 23 mei.

Simone Brummelhuis is oprichter van dit platform voor vrouwelijke ondernemers. Dit jaar organiseerde zij samen met het blad Opzij de Innovation Summit.

Koffie en protocol

CfI8pz4WQAAO7pq

Samen met nog een aantal vrouwen reden wij richting Amsterdam en ons was expliciet verzocht op tijd te komen vanwege het protocol rondom de komst van Koningin Maxima. Gelukkig waren we goed op tijd en na ons te hebben laten registreren en een kopje Nespresso meepakkend, begaven wij ons naar de grote zaal voor de kick-off van deze dag.

Na een hartelijk welkom door Zarayda Groenhart gaf zij het woord aan Koningin Maxima. Haar speech ging over het vrouwelijk entrepreneurship. Echt heel bijzonder dat zij sprak tijdens dit evenement dat nu voor het vijfde jaar georganiseerd wordt. Voordat Maxima vertrok werd er een selfie gemaakt van alle aanwezigen.

Nadat Maxima en haar gevolg de zaal verlaten hadden volgde er een programma met diverse interessante sprekers. Zo sprak bijvoorbeeld Gillian Tans, CEO Booking.com over hoe je je eigen succes kunt creëren.

Annemarie Jorritsma sprak over de kracht van je netwerk, iets dat ik zelf ook een heel belangrijk aspect vind binnen ondernemerschap en het verwezenlijken van je zakelijke doelen. Niet zozeer dat jouw netwerk jouw producten of diensten zullen kopen maar het jou gunnen jouw bedrijf te introduceren in hun netwerk of jou te empoweren en te inspireren verder te komen op jouw zakelijke pad.

Millenials en fatherhood

vader en dochter

Ook de presentatie van Tina Wells vond ik bijzonder interessant. Het onderwerp dat zij aansneed, ging over innovatieve marketing. Zij sprak over de Millenials een nieuwe doelgroep die worth understanding is.

Zij zijn de nieuwe afnemers van de toekomst en zij hebben een totaal nieuwe marketing benadering nodig. Nieuwe trends en termen zoals mash-up mania, speak-tvism, foodie fervor, fatherhood werden besproken. Heel interessant deze nieuwe doelgroep die een totaal andere benadering nodig heeft dan de Y generatie of de baby boomers.

Vervolgens sprak Neelie Kroes en ik vond haar zoals gewoonlijk kei goed. Wat een prachtig mens is dat toch, zo natuurlijk zoals zij spreekt en haar kwetsbaarheid, eigenheid, kracht en know-how weet om te zetten tot een interessant en boeiend verhaal. De zaal was doodstil. Terwijl ze haar grote rol model Donna Lia aanhaalde, gaf zij nogmaals aan dat ook al ben je 72 jaar je nooit te oud bent om je droom te verwezenlijken.

Blijven investeren

Ook het maken van fouten, het stellen van doelen, het stap voor stap bereiken van je doelen, jezelf durven toestaan wat brutaler te zijn, jezelf zichtbaar maken en het omarmen van je falen zijn belangrijke aspecten die bij ondernemerschap horen. Ook het investeren in je onderneming en blijven investeren in jezelf door middel van kennis zal leiden tot een succesvolle onderneming.

Brochure QC Kata-am05_pb_

Hierna volgenden nog presentaties van Ida Tin van Clue, Marcel Molenaar van Benelux LinkedIn en waren er mogelijkheden 1 op 1 gesprekken aan te gaan en te netwerken. Ook waren er in de grote ontvangstruimte diverse vrouwelijke ondernemers aanwezig met een kleine stand om hun bijzondere diensten of producten te presenteren.

TOP100 Women #TNW2016

Aan het eind van de dag werd de TOP100 zakelijke vrouwen 2016 bekend gemaakt. Twee vrouwen van ons gezelschap stonden deze dag op het podium waaronder Esther Herber van Chairsupply en Tessa Rijn van TaskHero. Super trots op deze ondernemende vrouwen.

Na de uitreiking was het tijd voor een cocktail en een hapje. We waren alle zes super geïnspireerd door deze bijzondere dag. Ik voelde allerlei ideeën bruisen en borrelen voor mijn eigen onderneming. Renewable Energy!

Zichtbaar Ondernemen can make you visible!

Dank voor deze TOP dag!

 

1Reactie
  • Vera
    Geplaatst op 14:39h, 24 mei Beantwoorden

    Wat een geweldige ervaring en gevoelsbeleving,weer een boost met vernieuwingen..THE road to ZO is wonderful 😊

Geef een reactie