In de spotlight bij Zichtbaar Ondernemen ‘La Casita Azul uit Asturias’

In de spotlight bij Zichtbaar Ondernemen ‘La Casita Azul uit Asturias’

Spain’s best-kept secret

Wij hebben een nieuw stukje van Spanje ontdekt dit jaar want we zijn met onze karsten tent naar Cantabria en Asturias geweest. Mocht je nog niet weten waar deze twee mooie provincies liggen, ze liggen beiden in het Noord-Westen van Spanje aan de Atlantische Oceaan.

Het is eigenlijk Spain’s best-kept secret want we hebben ons echt verwonderd over de prachtige natuur, de lieve mensen, bijzondere architectuur en cultuur van deze streek. Wauw wat was dat een bijzonder avontuur.

Asturias

Nu vraag je je misschien af hoe wij op dit idee zijn gekomen als het zo’n geheim is? Grappig hoe dan de invloed van Facebook kan zijn als je hiervoor openstaat, zowel privé of zakelijk gerelateerd. Een aantal jaren geleden kwam ik via via met Christa Pieneman in contact. Zij was de eigenaar van een super leuke B&B op Ibiza waar ik interesse in had om naar toe te gaan met mijn dochter. Ook al zijn wij uiteindelijk niet gegaan het contact bleef bestaan op Facebook.

Na een poosje zag ik via Social Media dat Christa een oud vervallen huis had gekocht in Asturias. Mijn partner en ik dromen al wat jaren van ‘Ik Vertrek naar Spanje en leef mijn eigen leven’ dus vol bewondering volgden wij haar stappen en haar avonturen in het krijgen van vergunningen en, hoe stimuleer ik de bouwvakkers en uitvoerders door te gaan met verbouwen, perikelen.

Van bouwval tot la Casita Azul

Stap voor stap zagen wij door haar verhalen en foto’s haar prachtige Casita Azul zichtbaar worden. Geheel naar haar eigen ontwerp en smaak stap voor stap opgebouwd. Wat me zo inspireert in haar is dat ze door de jaren heen zo’n ontzettende eigenheid en doorzettingsvermogen heeft getoond. Ze bleef door dik en dun haar koers varen. Ook al waren er lekkages in het huis waar ze tijdelijk verbleef tijdens de verbouwing of had ze een muizenplaag te overwinnen ze bleef geloven in haar droom en haar doel. Wauw zo bijzonder!

de bouwval

de bouwval

472411_133542640169983_1764088235_o

Ook zagen we prachtige foto’s voorbij komen van Asturias. Wat veel mensen niet weten is dat er waanzinnig veel mooie stranden en natuurgebieden zijn langs deze kust. Ook het binnenland heeft bijzonder veel te bieden. Ja het is heel groen en dat betekent dat er inderdaad ook regelmatig kan regen valt. Wij hebben daar echter deze vakantie niets van mee gekregen.

10987322_402158829975028_7127654295666820164_o

Het Picos de Europa (het pieken gebergte) heeft meer weg van Zwitserland en Ierland dan de ons bekende dorre en droge delen van Spanje in de zomer. In het bijzonder mooie plaatsje Potes (Cantabria) was het zelfs 36 graden op de dag dat wij het bezochten en een stralende blauwe lucht.

Okee wij hebben het erg getroffen vertelden de Asturianen. Zij vonden het  mucho calor (bloedheet) en verlangden naar de normale weersomstandigheden zo rond de 23 graden.

Door en door verwend

Nu we toch deze richting op gingen deze vakantie leek het ons super leuk een kijkje te gaan nemen bij la Casita Azul. Ik stuurde Christa een berichtje via Facebook en ze meldde ons direct dat ze het super leuk zou vinden als we kwamen logeren want de gastenkamer was nu ook helemaal gereed en vrij op de datum dat we zouden komen. Wat een ‘toeval’ of moest het gewoon zo zijn? Wat een gastvrijheid haar bericht en super leuk om nu eindelijk Christa in real life te gaan ontmoeten.

Na een mooie route door de bergen waar we veel pelgrims tegen kwamen die hier de route Santiago de Compastella lopen, kwamen we aan bij la Casita Azul. Ron en Christa heetten ons welkom en al vanaf het begin voelde het of we elkaar al heel lang kenden en  konden we al bijna niet meer stoppen met praten. Vol interesse luisterden we naar elkaars verhalen en vooral de verhalen over de verbouwing van het huis vonden we machtig interessant evenals het bijzondere stekje in de vallei waar Casita Azul staat dat echt adembenemend is. Hier kom je echt tot rust en ook een leuk gegeven het is maar 20 minuten van het strand.

10603917_269677536556492_6464091016854486685_o

Het mooie aqua huis in de groene vallei

Vol trots lieten ze ons onze kamer voor deze nacht zien en ook hier kon ik alleen maar wow, te gek en mooi roepen. Alles tot in detail doorgevoerd om hun gasten op allerlei manieren welkom te heten en thuis te laten voelen. Zeer smaakvol ingericht in wit en taupe tinten, heerlijke matrassen en satijnen lakens, een rieten strandtas voor gebruik aan de deur, het nespresso apparaat, de regendouche, de mooie houten potten met douche gel en shampoo, informatie over de omgeving op de tafel etc. etc.

IMG_1634IMG_1636

En dan heb ik het nog niet eens over het ontbijt gehad. Nadat we ons heerlijk even hadden opgefrist, streken we even neer op de ligbedden in onze privé tuin en genoten we van de stilte in de vallei. Wat een pracht plek. Rond half 8 waren we uitgenodigd bij Christa en Ron om wat te komen drinken. We genoten van elkaars gezelschap en ook hier deelden we verhalen of we elkaar al jaren kenden. Na nog wat lekkere hapjes, gemaakt door Ron, namen we rond middernacht afscheid om ons bedje in te duiken.

Rond half negen de volgende ochtend werd ons ontbijt geserveerd op onze tuintafel in de tuin. Dat was ook wel nodig zo’n tafel want wat hadden zij een super ontbijt voor ons gemaakt. ZO waanzinnig lekker!

Kortom wij hebben een top tijd gehad bij la Casita Azul en als ik dan ook iemand succes gun met haar onderneming dan is het Christa wel.  Zij is een vakvrouw met eigenheid en gevoel voor sfeer en kan als geen ander gasten in de watten leggen en de juiste ambiance creëren. Wij kunnen jou La Casita Azul van harte aan bevelen.

Nieuwsgierig wie de volgende ondernemer is die in de SPOTLIGHT gezet wordt? Volg dan de Facebook pagina of neem een kijkje op de website van Zichtbaar Ondernemen.

Hasta luego!

Geen reactie's

Geef een reactie